Items where Year is 2000

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type | No Grouping
Jump to: P | S | T | Ј | П
Number of items: 7.

P

Popovska-Pavlovska, F. and Trajkovska Petkoska, Anka and Trajkovska, A. and Gavrilov, T. (2000) Behaviour of VPVC/RPVC Blends. Macromol. Symp..

S

Smileski, Rose and Popovski, Orce and Trajkovska-Petkoska, Anka (2000) Почитувањето на сигурносните растојанија во текот на транспортот на експлозивните материи како услов за максимална безбедност на патиштата. Зборник на трудови „Сообраќај и комуникации 2000, стратегиски правци за развој“ од Симпозиум на сојузот на сообраќајните инженери на Македонија и Министерството за сообраќај и врски на Р. Македонија.

Smileski, Rose and Popovski, Orce and Trajkovska-Petkoska, Anka (2000) Хроматографско определување на содржината на стабилизаторот во потисните експлозивни материи. Современа македонска одбрана.

Smileski, Rose and Trajkovska-Petkoska, Anka and Popovski, Orce (2000) Испитување на хемиската стабилност на потисните експлозивни материи со помош на течна хроматографија. Годишник на факултетот за безбедност. ISSN 1409-5068

T

Tashkoski, Petre (2000) THE EFFECTS OF ECOLOGICAL FACTORS ON GROWTH OF THE FUNGUS PHYTOPHTHORA PARASITICA VAR. NICOTIANAE. Tobacco, 50 (9-10). pp. 213-220. ISSN 0494-3244

Ј

Јаневска, Гордана (2000) Краток осврт кон историјата на пропелерите. In: 7-миот Симпозиум за теоретска и применета механика, 28 - 30. септември 2000, Струга, Р.Македонија.

П

Пановски, С. and Стојановски, В. and Јаневска, Г. (2000) Систем заштите Охридског Језера од отпадних вода са посебним освртом на станицу за пречишћавање отпадних вода. In: PROCESING 2000, 2000, Београд, СР Југославија.

This list was generated on Wed Dec 12 20:25:13 2018 CET.