Основи на картографија со топографија

Talevski Dimitrija, Jove (2000) Основи на картографија со топографија. НИП „Студентски збор“, Скопје. ISBN 9989440921

Full text not available from this repository.

Abstract

Во четиринаесет тематски целини се обработени основите на сите елементи на картографијата и топографијата. Исто така, презентирани се голем број на слики шематски прикази и табели, како и посебни прилози во боја за претставување на теренот преку фотографија и на топографски карти со размер 1:25 000, 1:50 000 и 1:100 000. Книгата нуди целосна слика за картографијата и топографијата како образовни дисциплини, а основите на овие науки за прв пат во македонската литература се обработуваат заедно и комплексно.

Item Type: Book
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Education
Depositing User: Prof. d-r Jove Talevski
Date Deposited: 14 Apr 2023 18:24
Last Modified: 19 Apr 2023 11:35
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/8074

Actions (login required)

View Item View Item