Топографски практикум

Talevski Dimitrija, Jove and Gjorgjievski, Goran (2000) Топографски практикум. Воена Академија „Генерал Михаило Апостолски“ - Скопје; Алфа - 94, Скопје. ISBN 9989570108

Full text not available from this repository.

Abstract

Во практикумот, во десет тематски групи, се обработени основите на сите елементи на топографијата, и за секој дел посебно се дадени вежби со соодветни решенија, со акцент на картометријата. Приложени се голем број на слики шематски прикази и табели, како и посебни прилози во боја, меѓу кои е и Топографска карта, Штип 3 (Gauss-Kruger and UTM coordinates) со размер: 1: 50 000.

Item Type: Book
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Education
Depositing User: Prof. d-r Jove Talevski
Date Deposited: 14 Apr 2023 18:24
Last Modified: 19 Apr 2023 11:35
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/8073

Actions (login required)

View Item View Item