Items where Division is "Faculty of Technology and Technical Sciences" and Year is 2024

Group by: Creators | Item Type | No Grouping
Jump to: A | B | D | H | K | M | P | R | S | T | X | Z
Number of items: 39.

A

Alija, Durim and Nikolovska Nedelkoska, Daniela (2024) ТЕХНОЛОШКО-ФУНКЦИОНАЛНИТЕ СВОЈСТВА НА СУРОВИНАТА ВО УЛОГА НА ИНДИКАТОР ПРИ ОПТИМИЗАЦИЈА НА ПРОЦЕСОТ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СОДРЖИНА НА АКРИЛАМИД ВО ПЕКАРСКИ ПРОИЗВОД СО ТИКВА. ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (зимска сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола.

Antoska-Knights, Vesna and Blazevska, Tatjana and Markovikj, Gordana and Gajdoš Kljusurić, Jasenka (2024) Mathematical Analysis of Statistical Design of Experiment and Machine Learning Methods in Identifying Factors Influencing Obesity. Medical Research Archives.

Antoska-Knights, Vesna and Gavriloska, Elena (2024) Machine Learning Techniques for Modelling and Predicting the Influence of Kefir in a Low-Protein Diet on Kidney Function. Medical Research Archives.

Antoska-Knights, Vesna and Petrovska, Olivera (2024) Dynamic Modeling and Simulation of Mobile Robot Under Disturbances and Obstacles in an Environment. Journal of Applied Mathematics and Computation, 8 (1). pp. 59-67.

Antoska-Knights, Vesna and Petrovska, Olivera and Prchkovska, Marija (2024) Enhancing Smart Parking Management through Machine Learning and AI Integration in IoT Environments. IntechOpen.

Antoska-Knights, Vesna and Prchkovska, Marija (2024) From Equations to Predictions: Understanding the Mathematics and Machine Learning of Multiple Linear Regression. Journal of Mathematical & Computer Applications, 3 (2). pp. 1-8. ISSN 2754-6705

B

Bajraktari, Fatime and Stamatovska, Viktorija (2024) ФИЗИЧКИ И ТЕКСТУРНИ КАРАКТЕРИСТИКА НА МАФИНИ ЗБОГАТЕНИ СО ТРОП ОД МОРКОВИ. ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (летна сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола.

Bajraktari, Fatime and Stamatovska, Viktorija and Nakov, Gjore and Lukinac, Jasmina and Kalevska, Tatjana and Nikolovska Nedelkoska, Daniela (2024) Sensory characteristics of muffins enriched with carrot and beetroot by-product. Journal of Hygienic Engineering and Design, 47. pp. 11-19. ISSN 1857- 8489

D

Delinikolova, Eleonora and Jankuloska, Vezirka and Blazevska, Tatjana and Stamatovska, Viktorija (2024) FRUIT CONSUMPTION AND ITS INFLUENCE ON THE DEGREE OF INSULIN RESISTANCE. In: International Congress on Natural, Health Sciences and Technology, 15-17 May 2024, Tetovo, R.N.Macedonia.

Delinikolova, Eleonora and Jankuloska, Vezirka and Blazevska, Tatjana and Stamatovska, Viktorija (2024) FRUIT CONSUMPTION AND ITS INFLUENCE ON THE DEGREE OF INSULIN RESISTANCE. International Journal of Food Technology and Nutrition, 7 (13-14). pp. 35-41.

Delinikolova, Eleonora and Kalevska, Tatjana and Stamatovska, Viktorija and Jankuloska, Vezirka (2024) THE INFLUENCE OF HEAT MOISTURE TREATMAN ON THE FORMATION OF RESISTANT STARCH IN FOOD FROM VEGETABLE ORIGIN. KNOWLEDGE – International Journal.

H

Heta, Ganimete and Pavlovska, Gorica (2024) СОДРЖИНА НА ВОДА И СУВИ МАТЕРИИ ВО СЕЛЕКТИРАНИ ВИДОВИ ЗЕЛЕНЧУК ОД ТЕРИТОРИЈАТА НА СЕЛАТА ЗВЕЧАН, ФРАШЕР И ПОЛСКИ (Р. КОСОВО). ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (зимска сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола.

Heta, Ganimete and Pavlovska, Gorica (2024) АКУМУЛАЦИЈА НА ТЕШКИ МЕТАЛИ ВО КРОМИД, ЛУК И КОМПИР ОД ОКОЛИНАТА НА КОСОВСКА МИТРОВИЦА. ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (летна сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола..

Hyseni, Arbër and Kalevska, Tatjana and Nikolovska Nedelkoska, Daniela and Dimitrovska, Gordana and Antoska-Knights, Vesna and Stamatovska, Viktorija and Hyseni, Vlora (2024) TEXTURAL AND SENSORY PROPERTIES OF YOGURT OBTAINED BY BIOCONVERSION OF MILK-LIQUID WHEY MIXTURE AND ARONIA (ARONIA MELANOCARPA) SUPPLEMENTATION. Agriculture & Forestry.

Hyseni, Arbër and Kalevska, Tatjana and Nikolovska Nedelkoska, Daniela and Dimitrovska, Gordana and Antoska-Knights, Vesna and Stamatovska, Viktorija and Hyseni, Vlora (2024) Textural and sensory characteristics of yogurt manufactured with liquid whey and strawberry supplementation. Journal of Food Science and Technology.

K

Karakashova, Ljubica and Babanovska-Milenkovska, Frosina and Velkoska-Markovska, Lenche and Markova, Sibela and Stamatovska, Viktorija and Durmishi, Namik and Bogdanovska, Vesna and Karakashov, Jane (2024) Quality properties of squeezed fresh and frozen pomegranate juices. Agriculture & Forestry, 70 (2). pp. 77-92. ISSN ISSN: 0554-5579 (Printed) EISSN: 1800-9492 (Online)

M

Miftari, Hava and Nikolovska Nedelkoska, Daniela (2024) РАЗНОВИДНОСТ И ДИНАМИКА НА АВТОХТОНИ МЛЕЧНО-КИСЕЛИ БАКТЕРИИ ВО ТРАДИЦИОНАЛНО ПРОИЗВЕДЕНО БЕЛО САЛАМУРЕНО КОЗЈО СИРЕЊЕ. ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (зимска сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола.

P

Petrovski, Boshko and Jankuloska, Vezirka and Pavlovska, Gorica and Nikolovska Nedelkoska, Daniela and Stojanovska, Tanja (2024) MICROWAVE HEATING EFFECT ON THE OXIDATION AND QUALITY OF COLD PRESS SUNFLOWER OIL. In: International Congress on Natural, Health Sciences and Technology, 15-17 May 2024, Tetovo, R.N.Macedonia.

Petrovski, Boshko and Jankuloska, Vezirka and Pavlovska, Gorica and Nikolovska Nedelkoska, Daniela and Stojanovska, Tanja (2024) MICROWAVE HEATING EFFECT ON THE OXIDATION AND QUALITY OF COLD-PRESSED SUNFLOWER OIL. International Journal of Food Technology and Nutrition, 7 (13-14). pp. 17-25.

Prasad, Jaishankar and Dixit, Aishwarya and P. Sharma, Sujata and W. Mwakosya, Anjelina and Trajkovska-Petkoska, Anka and Upadhyay, Ashutosh and Kumar, Nishant (2024) Nanoemulsion-based active packaging for food products. Foods and Raw Materials, 12 (1). pp. 22-36. ISSN ISSN 2310-9599 (In Press)

R

Rrustemi, Pajtim and Stamatovska, Viktorija and Nakov, Gjore and Jukić, Marko and Pavlovska, Gorica and Jankuloska, Vezirka (2024) Pumpkin and flax by-products – Ingredients for better sensory characteristics of cookies. Journal of Hygienic Engineering and Design, 47. pp. 25-30. ISSN 1857-8489

Rustemi, Pajtim and Stamatovska, Viktorija (2024) ОДРЖЛИВОСТ И РЕВАЛОРИЗАЦИЈА НА НУСПРОИЗВОДИТЕ ВО ПРЕХРАНБЕНАТА ИНДУСТРИЈА: ВЛИЈАНИЕТО НА НУСПРОИЗВОДИТЕ ОД МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ТИКВА ВРЗ ФИЗИЧКИТЕ И ТЕКСТУРНИТЕ СВОЈСТВА НА ЧАЈНИ ПЕЧИВА. ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (летна сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола.

S

Sazdovska, Sanja and Kalevska, Tatjana and Stamatovska, Viktorija and Gruevska, Nevena and Stojanovska, Tanja (2024) Assessing food and nutrition lifestyle (attitudes) in North Macedonia. Knowledge - International Journal, 64 (4). pp. 551-556. ISSN 1857-923X (Printed): 2545-4439 (Online)

Stamatovska, Viktorija and Stojanovska, Tanja and Delinikolova, Eleonora and Temelkovska, Katerina (2024) Application of carrot pomace in the food industry – A review. Knowledge - International Journal, 63 (3). pp. 281-288. ISSN 1857-923X (Printed) ; 2545-4439 (Online)

Stojanovska, Tanja and Kalevska, Tatjana and Gruevska, Nevena and Nikolovska Nedelkoska, Daniela and Jankuloska, Vezirka (2024) THE EFFECT OF ADDED MELON PUREE AND XANTHAN GUM ON LOW-FAT PROBIOTIC YOGURT. KNOWLEDGE –International Journal.

T

Temelkovska, Katerina and Pavlovska, Gorica (2024) СОДРЖИНА НА СУВИ МАТЕРИИ И ВОДА ВО ЗЕЛЕНЧУК ОД ТРИ ЛОКАЦИИ ОД ОКОЛИНАТА НА ВЕЛЕС. ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (зимска сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола.

Temelkovska, Katerina and Pavlovska, Gorica (2024) ОПРЕДЕЛУВАЊЕ НА КАДМИУМ ВО ДОМАТИ И ЗЕЛКА ОД ОКОЛИНАТА НА БИТОЛА И ВЕЛЕС, Р. С. МАКЕДОНИЈА И ПРОЦЕНКА НА ЗДРАВСТВЕН РИЗИК. ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (летна сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола..

Temelkovska, Katerina and Pavlovska, Gorica and Pavlova, Valentina and Stamatovska, Viktorija (2024) Increasing the oxidative stability of cold-pressed sunflower oil by adding garlic and mint. Journal of Hygienic Engineering and Design, 47. pp. 51-55. ISSN 1857- 8489

Trajkovska Petkoska, Anka (2024) Chemical, rheological and sensory characteristics of wheat bread enriched with chia (Salvia hispanica L.) seed gum. Future Foods, 10 (100471).

Trajkovska-Petkoska, Anka (2024) Bionanocomposites in food packaging and preservation. In: Sustainable Materials for Food Packaging and Preservation. Elsevier, p. 149.

Trajkovska-Petkoska, Anka (2024) Bionanocomposites in food packaging and preservation. In: Sustainable Materials for Food Packaging and Preservation. Elsevier, pp. 149-170. ISBN 978-0-443-13567-5

Trajkovska-Petkoska, Anka (2024) Impact of Cu and Ce on the Electrochemical, Antibacterial, and Wear Properties of 316L Stainless Steel: Insights for Biomedical Applications. Materials Today Communications, 40 (109442).

Trajkovska-Petkoska, Anka (2024) Optimization of extraction condition to improve blackthorn (Prunus spinosa L.) polyphenols, anthocyanins and antioxidant activity by natural deep eutectic solvent (NADES) using the simplex lattice mixture design method. Microchemical Journal, 200 (110497).

Trajkovska-Petkoska, Anka (2024) The implementation of lean manufacturing on zero waste technologies in the food processing industry: Insights from food processing companies in Kosovo and North Macedonia. Sustainability, 16 (14). p. 6016. ISSN 2071-1050

Trajkovska-Petkoska, Anka and Samakoski, B. (2024) Towpreg—An Advanced Composite Material with a Potential for Pressurized Hydrogen Storage Vessels. Journal of Composites Science, 8 (9).

X

Xhurkaj, Albulena and Hoxha, Besiana and Hoxha, Ibrahim and Stamatovska, Viktorija (2024) Analysis of Heavy Metals and Determination of Physicochemical Parameters in Agricultural Soils as a Condition for the Cultivation of Wheat Varieties Triticum Aestivum and Triticum Durum in the Agro Ecological Conditions of Kosovo. Ecological Engineering & Environmental Technology, 25 (9). pp. 243-250. ISSN ISSN 2719-7050, ISSN 2299–8993, License CC-BY 4.0

Z

Zeneli, Vehbi and Pavlovska, Gorica (2024) СОДРЖИНА НА ВОДА И СУВИ МАТЕРИИ ВО СЕЛЕКТИРАНИ ВИДОВИ ОВОШЈЕ ОД ТЕРИТОРИЈАТА НА СЕЛАТА ЗВЕЧАН, ФРАШЕР И ПОЛСКИ (Р. КОСОВО). ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (зимска сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола.

Zeneli, Vehbi and Pavlovska, Gorica (2024) БИОКОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАНГАН И НИКЕЛ ВО СЕЛЕКТИРАНИ ВИДОВИ ОВОШЈЕ ОД ОКОЛИНАТА НА КОСОВСКА МИТРОВИЦА. ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (летна сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола.

Zlatev, Zlatev and Stamatovska, Viktorija (2024) Influence of barley flour incorporation on the indicators of bread from a mixture of white wheat and rye flour. Bulgarian Journal of Agricultural Science, 30 (1). pp. 134-140. ISSN 1310-0351 (print) ; 2534-983X (online)

This list was generated on Sat Nov 23 09:39:21 2024 UTC.