Items where Author is "Talevska, V."

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 3.

Article

Filov, Izabela and Talevska, V. (1997) Судско-психијатриски вештачења и изречени заштитни мерки за безбедност во Психијатриската болница Демир Хисар во периодот од 1990/96 година. Прв македонски симпозиум по судска психијатрија, Зборник на резимеа, 51 (28). p. 10.

Conference or Workshop Item

Talevska, V. and Filov, Izabela (1998) Психијатриски растројства во моментот на извршување кривично дело. In: Македонска ревија за казнено право и криминологија, Материјали од вториот македонски симпозиум по судска психијатрија, 17-18 Септември 1998, Охрид - Македонија / Ohrid - Macedonia.

Talevska, V. and Filov, Izabela (1997) Алкохолизмот како предмет на судско-психијатриски вештачења (апстракт 82). In: Прв македонски симпозиум по судска медицина, Зборник на резимеа, Психијатриска болнива „Скопје“-Скопје, Центар за судска психијатрија, Здружение на психијатрите на РМ, 12-14 Јули 1997, Охрид - Македонија / Ohrid - Macedonia.

This list was generated on Mon Jun 17 16:11:50 2024 UTC.