GeoGebra - Praktikum po Matematika 1

Mancevska, Sonja (2024) GeoGebra - Praktikum po Matematika 1. FACULTY OF INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES – BITOLA, Bitola, North Macedonia. ISBN 978-608-5003-04-4

[thumbnail of GeoGebra - Praktikum po Matematika 1, S. Manchevska.pdf] Text
GeoGebra - Praktikum po Matematika 1, S. Manchevska.pdf - Published Version

Download (919kB)

Abstract

Учебното помагало „GeoGebra – Практикум по Математика 1“ првенствено е наменето за студентите на прв циклус студии на Факултетот за информатички и комуникациски технологии – Битола. Практикумот опфаќа дел од начините на кои GeoGebra може да се користи за решавање математички проблеми, визуализација на одделни математички објекти, анализа на нивните својства и правилно усвојување на напредни математички концепти од матрици, системи линеарни равенки, реални функции, криви во рамнина и диференцијалното сметање за функции од една реална променлива, што се составен дел од наставните содржини по предметот Математика 1.

Item Type: Book
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Natural sciences > Mathematics
Divisions: Faculty of Information and Communication Technologies
Depositing User: Prof. d-r. Sonja Manchevska
Date Deposited: 27 Feb 2024 19:27
Last Modified: 27 Feb 2024 19:27
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/9822

Actions (login required)

View Item View Item