,,За Македонија се потребни вистински демократски реформи” (идеите за промена на изборниот модел, потребата за ревизија на Избирачкиот список и модалитетите за спроведување на слободни избори)

KEKENOVSKI, JOVE (2016) ,,За Македонија се потребни вистински демократски реформи” (идеите за промена на изборниот модел, потребата за ревизија на Избирачкиот список и модалитетите за спроведување на слободни избори). За Македонија се потребни вистински демократски реформи #ПерспективиМК, 1. (In Press)

[thumbnail of КЕКЕНОВСКИ CIVIL JAVNA DISKUSIJA 2015.docx] Text
КЕКЕНОВСКИ CIVIL JAVNA DISKUSIJA 2015.docx

Download (53kB)

Abstract

Вовед
На почеток сакам да истакнам жалење за мојот песимизам (скептицизам) кој ќе го искажам денес кој ќе произлезе од мојата денешна дискусија, по однос на можноста да спороведеме вистински демократски реформи онака како што и доликува на една современа и демократска држава
Посебно што би сакал да потенцирам е мојот личен став е дека онака како што засега се поставени работите, но и од разговорите со претставници на меѓународната заедница во нашава држава чинам дека се што се предлага е само во функција на одржување на фер и демократски избори во април 2016,

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Political science
Divisions: Faculty of Tourism and Hospitality
Depositing User: Prof. d-r Jove Kekenovski
Date Deposited: 02 May 2023 08:36
Last Modified: 02 May 2023 08:36
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/8234

Actions (login required)

View Item View Item