РАЗВОЈ НА ГОВОРОТ КАЈ ДЕТЕТО: ИСТОРИСКИ, ТЕОРИСКИ И МЕТОДИЧКИ ПРИСТАП

Andonovska-Trajkovska, Daniela (2012) РАЗВОЈ НА ГОВОРОТ КАЈ ДЕТЕТО: ИСТОРИСКИ, ТЕОРИСКИ И МЕТОДИЧКИ ПРИСТАП. International Journal of Education “Teacher”, 4. pp. 209-2018. ISSN 1857- 8888

[thumbnail of Учител - Teacher-pages-1-12,209-218.pdf]
Preview
Text
Учител - Teacher-pages-1-12,209-218.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Овој труд има цел да одговори на некои прашања кои се поврзани со развојот на детскиот говор преку преглед на реномираните психолингвистички истражувања во насока на определување на онтогенетскиот развој на говорот. Тие прашања се: Кога почнува да се развива говорот кај детето? Кои се развојните фази на говорот кај детето? Кои се нивните карактеристики? Како треба да се однесуваат возрасните за да помогнат во равојот на говорот кај децата? Дали постојат разлики во развојните фази меѓу децата?

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Educational sciences
Scientific Fields (Frascati) > Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Education
Depositing User: Josif Petrovski
Date Deposited: 21 Nov 2019 22:12
Last Modified: 21 Nov 2019 22:12
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/2038

Actions (login required)

View Item View Item