Научно-истражувачка дејност на Факултетот

Boshkoska, Meri (2020) Научно-истражувачка дејност на Факултетот. Еквилибриум (31). pp. 17-19. ISSN 2671-3349

[img] Text
Научно-истражувачка дејност на Факултетот.docx

Download (27kB)
Official URL: http://www.eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium3...

Abstract

Економскиот факултет - Прилеп, напоредно со наставно-образовната дејност, реализира и научно-истражувачка дејност како интегрален дел од делокругот на работењето на институцијата. Научно-истражувачката активност започнува од самите почетоци на Вишата економска школа во шеесеттите години од минатиот век, кога наставниците на Школата учествуваат во изработка на стручни студии, како и учество на семинари, симпозиуми, советувања и сл. Во 1978 години е основано Одделението за научно-истражувачка работа, кое во 2000 година прераснува во Центар за научно-истражувачка работа, како посебна организациона единица на Факултетот.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Prof. d-r Meri Boskoska
Date Deposited: 22 Feb 2021 08:07
Last Modified: 22 Feb 2021 08:07
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/6222

Actions (login required)

View Item View Item