Items where Author is "Dukovska, B."

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 5.

Article

Ilijevska, M. and Rajchanovska, Domnika and Kochankovska, T. and Todorov, V. and Dukovska, B. (2011) The benefit of infant formulas in nutrition of babies from birth to 1 year of age / Предноста на адаптираните млека во исхраната на децата до една годишна возраст. Македонски медицински преглед, Списание на македонското лекарско друштво,Македонско лекарско друштво, Здружение на педијатрите на Македонија / Macedonian medical association, Pediatric association of Macedonia, 65 (83). pp. 450-457. ISSN 0025-1097

Book Section

Rajchanovska, Domnika and Dukovska, B. and Todorovski, T. and Dukovska, A. (2004) Клинички аспекти на невролошките заболувања, Spina befida - Приказ на случај. In: Зборник. Трет македонски конгрес на невролозите на Република Македонија со меѓународно учество, Струмица/Strumica, p. 96. ISBN 9989-37-012-5

Rajchanovska, Domnika and Dukovska, B. (2003) Health care of the children of home of orphans in Bitola / Здравствената заштита на децата во Домот за доенчиња и мали деца во Битола. In: Зборник на апстракти / Book of abstracts. Прв балкански конгрес за историја на медицината / First Balkans Congress for History of Medicine, pp. 111-112.

Rajchanovska, Domnika and Dukovska, B. and Bonchanoska, B. (2003) Деца со даунов синдром во период 1996-2002 година. In: Зборник на апстракти и трудови / Proceedings and abstracts. III Конгрес на педијатрите на Македонија со интернационално учество / III Congress of Macedonian pediatric association with international participation, Охрид/Ohrid, p. 237.

Rajchanovska, Domnika and Dukovska, B. and Todorovski, T. (2003) Конгенијални аномалии во периодот 1997-2002 година. In: Зборник на апстракти и трудови / Proceedings and abstracts. III Конгрес на педијатрите на Македонија со интернационално учество / III Congress of Macedonian pediatric association with international participation, Охрид/Ohrid, p. 104.

This list was generated on Fri Apr 19 06:19:01 2024 UTC.