Items where Author is "Bytyci, Arbnore"
Article
Bytyci, Arbnore and Koraqi, Hyrije and Pavlovska, Gorica and Pavlova, Valentina and Trajkovska-Petkoska, Anka (2025) THE EFFECT OF DIFFERENT METHODS OF HEAT TREATMENT OF GREEN VEGETABLES ON THE MINERAL CONTENT. A STUDY OF FIVE GREEN VEGETABLES FROM KOSOVO. ŻYWNOŚĆ. NAUKA. TECHNOLOGIA. JAKOŚĆ, 32 (1). pp. 46-64.
Bytyci, Arbnore and Koraqi, Hyrije and Çesko, Cengiz and Qazimi, Bujar and Kopali, Anila and Trajkovska Petkoska, Anka (2025) NUTRIENTS AND ANTI-NUTRIENTS ANALYSIS OF GREEN CABBAGE (BRASSICA OLERACEA VAR. CAPITATA). ŻYWNOŚĆ. NAUKA. TECHNOLOGIA. JAKOŚĆ, 32 (2). pp. 138-152.
Other
Bytyci, Arbnore and Trajkovska-Petkoska, Anka (2025) РЕЛАЦИЈА ПОМЕЃУ МЕТОДОТ НА ПРИГОТВУВАЊЕ НА ХРАНА И НИВНИОТ АНТИ- НУТРИТИВЕН СТАТУС КАЈ СЕЛЕКТИРАНИ ЗЕЛЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ ОД ТЕРИТОРИЈАТА НА КОСОВО. ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (летна сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола.
Bytyci, Arbnore and Trajkovska-Petkoska, Anka (2024) Релација помеѓу методот на приготвување на храна и нивниот минерален статус кај селектирани зелени зеленчуци од територијата на Косово. ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА (летна сесија) на студентите на трет циклус студии за презентација на докторски проекти. Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола.
Up a level