Items where Author is "Bozinovska, V."

Group by: Item Type | No Grouping
Jump to: Book Section
Number of items: 4.

Book Section

Jasovic Siveska, Emilija and Bozinovska, V. and Jasovic, V. (2003) Начин на породување и исход на новороденче од хипертензивна бременост. In: Македонско лекарско друштво/Macedonian medical association, II Конгрес на лекарите по општа медицина на Република Македонија со меѓународно учество / II Congress og GP doctors of Republic of Macedonia with international participation. Зборник на апстракти / Book of abstracts, Охрид / Ohrid, pp. 138-139.

Bozinovska, V. and Jasovic Siveska, Emilija (2003) Значењето на антенаталната детекција на хромозомопатиите со неинвазивни сонографски маркери во втор триместар на бременоста. In: Втор конгрес на гинеколози и опстетичари од Република Македонија со меѓународно учество, Зборник на апстракти. Македонско лекарско друштво, Здружение на гинеколози и опстетичари, Охрид / Ohrid, p. 147.

Bozinovska, V. and Jasovic Siveska, Emilija (2003) Инверзија на утерус-ретка компликација при раѓањето во опстетрицијата. In: XVI Конгрес на лекарите на Македонија, Зборник на апстракти. Македонски медицински преглед, Македонски медицински преглед, Списание на Македонското лекарско друштво МАК МЕД ПРЕГЛЕД, Охрид / Ohrid, p. 170. ISBN ISSN0025-1097

Jasovic Siveska, Emilija and Bozinovska, V. (2003) Епидемиологија и фактори на ризик во предикција на хипертензивен синдром во бременост. In: XVI Конгрес на лекарите на Македонија, Зборник на апстракти. Македонско лекарско друштво, Македонски медицински преглед, Списание на македонското лекарско друштво МАКЕД МЕД ПРЕГЛЕД, Охрид / Ohrid, p. 171. ISBN ISSN0025-1097

This list was generated on Sun Apr 14 23:43:04 2024 UTC.