Items where Author is "Бачановиќ, Оливер"

Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 3.

Стефановска, Весна and Бачановиќ, Оливер and Батиќ, Драгана and Пеовска, Наташа (2019) Маргинализацијата и девијантноста на младите во судир со законот во воспитно-поправните и казнено-поправните домови. Project Report. Факултет за безбедност - Скопје.

Мојаноски, Цане Т. and Бачановиќ, Оливер and Малетиќ - Аќимовска, Искра and Батиќ, Драгана and Стефановска, Весна and Мленковска, Марија and Илијевски, Ице and Јованова, Наташа and Димитровска, Александра (2014) Положба на осудените лица во пенитенцијарните установи во Македонија : (извештај од истражувањето). Факултет за безбедност - Скопје, Скопје.

Бачановиќ, Оливер (2001) Правата на жртвата- неопходен услов за успешна соработка на Република Македонија со Хашкиот трибунал. Macedonian Review of Penal Law and Criminology, - theme number, 1-2/ 2001, p. 97-108).

This list was generated on Thu Jul 18 01:48:47 2024 UTC.