Колку е ефикасен македонскиот пазар на труд?

Nikoloski, Dimitar (2024) Колку е ефикасен македонскиот пазар на труд? fakulteti.mk.

Full text not available from this repository.

Abstract

Извесна фрикциска неусогласеност кај вештините се очекува да постои во секоја динамична економија. Сепак, перзистентна неусогласеност меѓу вештините кои ги поседуваат невработените и вештините кои се бараат од страна на работодавците во подолг период може да има мошне штетни последици. Ваквата неусогласеност значително ја намалува продуктивноста и претставува трошок како за општеството така и за поединците.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Efp Eprints
Date Deposited: 07 May 2024 07:38
Last Modified: 07 May 2024 07:38
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/9964

Actions (login required)

View Item View Item