Од вештини кон компетенции – пристапи во одредување на улогата на човечкиот капитал

Nikoloski, Dimitar (2024) Од вештини кон компетенции – пристапи во одредување на улогата на човечкиот капитал. fakulteti.mk.

Full text not available from this repository.

Abstract

Денешните растечки потреби за вработливост го прошируваат разбирањето на вештините и компетенциите со опфаќање на целокупниот персоналитет на личноста. Имено, карактеристиките што претходно биле дел од индивидуалниот персоналитет сè повеќе се вбројуваат во редот на компетенции, особено т.н. „лични“ или „општествени“ компетенции.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Efp Eprints
Date Deposited: 07 May 2024 07:38
Last Modified: 07 May 2024 07:38
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/9963

Actions (login required)

View Item View Item