RUSSIA, SERBIA KOSOVO, what next? (Русија-Србија-Косово, што понатаму?)

KEKENOVSKI, JOVE (2012) RUSSIA, SERBIA KOSOVO, what next? (Русија-Србија-Косово, што понатаму?). POLITICAL HYPERMETROPIA - book, 1. pp. 99-103. ISSN ISBN 978-608-10-0206-5

[thumbnail of Rusija. Srbija, Kosovo.doc] Text
Rusija. Srbija, Kosovo.doc

Download (31kB)

Abstract

По поминати нешто повеќе од една година од унилатерално прогласување на независноста на Косово, но со претходна консултација и одборување за прогласување на Декларацијата за независност, пред се од САД и неколку европски велесили, неминовно се поставува прашањето како и кои чекори во иднина ќе ги превзема Косово, новата реалност на Балканот. На сите оние кои ја пратеа целокупната ситуација и кои малку ја разбираат политиката на големите сили, одамна им беше многу јасно дека приклонувањето и повикувањето на Србија (во тие денови), за и кон Русија е држење како слеп за стап или како давеник за сламка и беше повторување по којзнае кој пат на приказната од минатото.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Political science
Divisions: Faculty of Tourism and Hospitality
Depositing User: Prof. d-r Jove Kekenovski
Date Deposited: 03 May 2023 07:44
Last Modified: 03 May 2023 07:44
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/8258

Actions (login required)

View Item View Item