DECENTRALIZATION EXPERIMENT AND CHAOS (ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈАТА ЕКСПЕРИМЕНТ И ХАОС)

KEKENOVSKI, JOVE (2012) DECENTRALIZATION EXPERIMENT AND CHAOS (ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈАТА ЕКСПЕРИМЕНТ И ХАОС). POLITICAL HYPERMETROPIA - book, 1. pp. 74-77. ISSN ISBN 978-608-10-0206-5

[thumbnail of Децентрализацијата експеримент и хаос.doc] Text
Децентрализацијата експеримент и хаос.doc

Download (48kB)

Abstract

ВОВЕД
Изминативе две недели централна политичка тема секако дека беше отпочнувањето на процесот на децентрализација. По поминати само петнаесетина дена излезе на виделина неспремноста и незнаењето на владата на Бучковски сериозно да се зафати и докрај да го спроведе овој процес. Целокупната македонска јавност стана сведок на декларативната а повеќе вербална заложба за овој процес, како и програмираниот или ако сакате контролираниот хаос, кој свесно го создаде истата.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Political science
Divisions: Faculty of Tourism and Hospitality
Depositing User: Prof. d-r Jove Kekenovski
Date Deposited: 03 May 2023 07:44
Last Modified: 03 May 2023 07:44
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/8248

Actions (login required)

View Item View Item