Тематска расправа и јавна стручна дискусија: ,,За Македонија се потребни вистински демократски реформи” (идеите за промена на изборниот модел, потребата за ревизија на Избирачкиот список и модалитетите за спроведување на слободни избори)

KEKENOVSKI, JOVE (2015) Тематска расправа и јавна стручна дискусија: ,,За Македонија се потребни вистински демократски реформи” (идеите за промена на изборниот модел, потребата за ревизија на Избирачкиот список и модалитетите за спроведување на слободни избори). ,,За Македонија се потребни вистински демократски реформи” (идеите за промена на изборниот модел, потребата за ревизија на Избирачкиот список и модалитетите за спроведување на слободни избори). (Unpublished)

[thumbnail of КЕКЕНОВСКИ CIVIL JAVNA DISKUSIJA 2015.docx] Text
КЕКЕНОВСКИ CIVIL JAVNA DISKUSIJA 2015.docx

Download (53kB)

Abstract

Вовед
• На почетокот сакам да истакнам жалење за мојот песимизам (скептицизам) кој ќе го искажам денес кој ќе произлезе од мојата денешна дискусија, по однос на можноста да спороведеме вистински демократски реформи онака како што и доликува на една современа и демократска држава
Посебно што би сакал да потенцирам е мојот личен став е дека онака како што засега се поставени работите, но и од разговорите со претставници на меѓународната заедница во нашава држава чинам дека се што се предлага е само во функција на одржување на фер и демократски избори во април 2016

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Political science
Divisions: Faculty of Tourism and Hospitality
Depositing User: Prof. d-r Jove Kekenovski
Date Deposited: 29 Apr 2023 08:39
Last Modified: 29 Apr 2023 08:39
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/8224

Actions (login required)

View Item View Item