ЕЛЕМЕНТИ И НАСОКИ НА ПРОГРАМА ЗА КВАЛИТЕТНО УПРАВУВАЊЕ СО ВИСОКО ОБРАЗОВНА ИНСТИТУЦИЈА

KEKENOVSKI, JOVE (2015) ЕЛЕМЕНТИ И НАСОКИ НА ПРОГРАМА ЗА КВАЛИТЕТНО УПРАВУВАЊЕ СО ВИСОКО ОБРАЗОВНА ИНСТИТУЦИЈА. Fifth International Conference: KNOWLEDGE CAPITAL OF THE FUTURE, 9.1.

[thumbnail of TRUD FINAL Bansko, dekemvri 2015. doc.doc] Text
TRUD FINAL Bansko, dekemvri 2015. doc.doc

Download (114kB)

Abstract

Универзитетите се комплексни високо образовни и научно истражувачки институции и сите активности кои ќе се преземаат во еден определен период имаат за цел да бидат во функција на што поцелосна и поавтентична реализација на визијата и мисијата на институцијата и обезбедување на нејзина препознатливост, позиција и статус во општеството. Целта е преку реализација на понудена и прифатена програма да се создаде респектибилен универзитет со адекватно валоризирана улога и позиција во општеството односно да се создаде модерен, флексибилен и препознатлив универзитет.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Political science
Divisions: Faculty of Tourism and Hospitality
Depositing User: Prof. d-r Jove Kekenovski
Date Deposited: 28 Apr 2023 07:32
Last Modified: 28 Apr 2023 07:32
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/8192

Actions (login required)

View Item View Item