МОТИВОТ НА ПОСТИГНУВАЊЕ КАЈ СТУДЕНТСКАТА ПОПУЛАЦИЈА ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ВО БИТОЛА ВО ФУНКЦИЈА НА НИВНИОТ ПРОФЕСИОНАЛЕН И КАРИЕРЕН РАЗВОЈ

Gruevski, Dragan and Markovska, Monika (2014) МОТИВОТ НА ПОСТИГНУВАЊЕ КАЈ СТУДЕНТСКАТА ПОПУЛАЦИЈА ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ВО БИТОЛА ВО ФУНКЦИЈА НА НИВНИОТ ПРОФЕСИОНАЛЕН И КАРИЕРЕН РАЗВОЈ. In: СОВЕТУВАЊЕ КАКО ДО ПОГОЛЕМА ВРАБОТЛИВОСТ НА СТУДЕНТИТЕ И ДИПЛОМЦИТЕ?, 14,March, 2014, Центар за стратегиски истражувања на МАНУ Национален центар за развој на иновации и претприемачко учење.

[thumbnail of Motivot na postignuvanje kaj studentite od UKLO.pdf] Text
Motivot na postignuvanje kaj studentite od UKLO.pdf

Download (287kB)

Abstract

Трудов претставува пресек на снимената состојба во однос на
нивото на присутност на мотивот на постигнување кај актуелните
студенти од Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Битола, а со
цел да се утврдат евентуалните сигнификантни разлики во неговата
заситеност. Истражувачката претпоставка е едноставна и вели: „Со
оглед на социо-културната детерминираност на мотивот за
постигнување кај студентите од различните единици на УКЛО –
Битола, не постојат статистички значајни разлики во однос на
нивото на неговата присутност“.
Клучни зборови: мотив за постигнување, професионален и кариерен развој

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Psychology
Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Information and Communication Technologies
Depositing User: Prof. d-r. Dragan Gruevski
Date Deposited: 01 May 2023 10:09
Last Modified: 01 May 2023 10:09
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/8179

Actions (login required)

View Item View Item