Воена топографија

Talevski Dimitrija, Jove (1999) Воена топографија. Министерство за одбрана, Воена академија „Михајло Апостолски“, Скопје, Скопје. ISBN 9989-785-13-9

Full text not available from this repository.

Abstract

Во учебникот е обработена воената топографија како научна дисциплина која ја проучува методиката и техниката на изучување на земјиштето и неговите топографско-тактички карактеристики со детална обработка на топографското обезбедување на армијата. Исто така, опфатени се ориентацијата, методиката и техниката на едноставните мерења на земјиштето, содржината и употребата на топографските карти и аерофотоснимките, како и начините и техниките на изработување на графички работни документи (скици, шеми, карти и др.).

Item Type: Book
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Natural sciences > Earth and related environmental sciences
Scientific Fields (Frascati) > Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Education
Depositing User: Prof. d-r Jove Talevski
Date Deposited: 14 Apr 2023 18:24
Last Modified: 19 Apr 2023 11:35
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/8075

Actions (login required)

View Item View Item