Прирачник за графичко претставување на полициски планови и други елаборати

Talevski Dimitrija, Jove and Mitrev, Kiro (2005) Прирачник за графичко претставување на полициски планови и други елаборати. Полициска Академија - Скопје; Педагошки факултет - Битола, Скопје, Битола. ISBN 9989-9763-8-4

Full text not available from this repository.

Abstract

Материјалот во прирачникот е изнесен на 103 страници, 16 слики во пет основни бои и 283 симболи, исто така, во боја и со соодветни објаснувања, преку кои авторите јасно ја изнесуваат поставената цел, а тоа е како најдобро да ги истакнат значењето, квалитетот и прегледното графичко претставување на оперативните полициски планови на карти со различен размер, шеми и скици од кои зависи правилното извршување на секоја акција, односно операција. Овој ракопис од проф. д-р Јове Димитрија Талевски и мајор г. Киро Митрев, има практично значење, како и научни, стручни и методски квалитети за проширувањето на сознанијата и практичната употреба на картографијата и топографијата за сите предмети и научни области кои имаат допирни точки со нив.

Item Type: Book
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Natural sciences > Other natural sciences
Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Education
Depositing User: Prof. d-r Jove Talevski
Date Deposited: 14 Apr 2023 09:45
Last Modified: 19 Apr 2023 11:35
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/8063

Actions (login required)

View Item View Item