Географија

Talevski Dimitrija, Jove (2006) Географија. Универзитет "Свети Климент Охридски" - Битола -Педагошки Факултет - Битола, Битола. ISBN 9989-100-13-6

Full text not available from this repository.

Abstract

Во овој учебник, се разработени аспектите и поимите од областа на физичката географија, но и некои други информации и податоци како основа за сите понатамошни специјализирани географски научни дисциплини. Елементарните географски научни поставки, основните карактеристики на географскиот простор, создавањето на основа за натамошната изградба на општата култура, како и согледувањето на влијанијата на географските чинители врз просторот и воопшто врз животот на човекот се крајна цел на изучувањето на овој предмет.

Item Type: Book
Additional Information: DOI: 10.13140/RG.2.1.4631.6881
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Natural sciences > Earth and related environmental sciences
Scientific Fields (Frascati) > Natural sciences > Other natural sciences
Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Social and economic geography
Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Education
Depositing User: Prof. d-r Jove Talevski
Date Deposited: 14 Apr 2023 09:45
Last Modified: 19 Apr 2023 11:34
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/8062

Actions (login required)

View Item View Item