Анализа на ставовите на младите од општина Новаци по однос на младинските потреби

Tosheva, Elizabeta and Angeloska-Dichovska, Monika and Panovski, Aleksandar (2020) Анализа на ставовите на младите од општина Новаци по однос на младинските потреби. Discussion Paper. Innova lab Bitola.

[thumbnail of АНАЛИЗА СТАВОВИТЕ НА МЛАДИТЕ ОД ОПШТИНА НОВАЦИ ПО ОДНОС НА МЛАДИНСКИТЕ ПОТРЕБИ.pdf] Text
АНАЛИЗА СТАВОВИТЕ НА МЛАДИТЕ ОД ОПШТИНА НОВАЦИ ПО ОДНОС НА МЛАДИНСКИТЕ ПОТРЕБИ.pdf - Published Version

Download (1MB)

Abstract

Центарот за образовни и развојни иницијативи ИНОВА ЛАБ Битола во
периодот Март - Август 2020 година го спроведуваше проектот “Општина по мерка на младите”, кој има за цел да поттикне промени во различни полиња од правната рамка во Општина Новаци преку лобирање за изготвување на стратегиски документи потребни за младите во неа.
За таа цел, во рамките на проектот најпрво беше извршено истражување за потребите и ставовите на младите во однос на младинските потреби, чии резултати се презентирани во оваа Анализа. Анализата ги покажува потребите, ставовите, проблемите и предизвиците со кои се соочуваат младите во Општина Новаци и ќе послужи како основа за понатамошните активности од застапувањето, вклучувајќи изготвување на документ со Заклучоци и Препораки и негово доставување до надлежните во општината.

Item Type: Monograph (Discussion Paper)
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Prof. d-r. Elizabeta Tosheva
Date Deposited: 08 Oct 2022 08:21
Last Modified: 08 Oct 2022 08:21
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/7049

Actions (login required)

View Item View Item