ПРЕГЛЕД НА МЕТОДИТЕ И ТЕХНИКИТЕ ПРИ ИЗУЧУВАЊЕТО НА СТРАНСКИ ЈАЗИК ВО ОДНОС НА ПРАВИЛНИОТ ИЗГОВОР

Prodanovska-Poposka, Vesna (2017) ПРЕГЛЕД НА МЕТОДИТЕ И ТЕХНИКИТЕ ПРИ ИЗУЧУВАЊЕТО НА СТРАНСКИ ЈАЗИК ВО ОДНОС НА ПРАВИЛНИОТ ИЗГОВОР. Conference Proceedings -Filko- Philology, Culture and Education Second International Scientific Conference. pp. 515-521. ISSN 978-608-244-469-7

[thumbnail of Prodanovska Poposka trud FILKO 2-ПРЕГЛЕД НА МЕТОДИТЕ И ТЕХНИКИТЕ ПРИ.pdf] Text
Prodanovska Poposka trud FILKO 2-ПРЕГЛЕД НА МЕТОДИТЕ И ТЕХНИКИТЕ ПРИ.pdf

Download (807kB)

Abstract

Зборувањето е една од четирите јазични вештини кои се совладуваат при изучувањето странски јазик. Изговорот како составен дел од оваа вештина се изучува односно совладува согласно веќе добро познатите методи кои се применуваат при изучувањето странски јазик. Во трудот се разгледуваат користените методи и техники не само при изучување
на странски јазик во целост туку со особено внимание се дискутираат оние кои се користат при изучувањето на правилен изговор каконеизбежен сегмент од вештината зборување.
Клучни зборови: Изговор, изучување странски јазик, методи, приоди, техники

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Biotechnical Sciences
Depositing User: Prof. d-r Vesna Prodanovska
Date Deposited: 03 Feb 2022 07:26
Last Modified: 03 Feb 2022 07:26
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/6753

Actions (login required)

View Item View Item