МЕТОДИЧКИ АСПЕКТИ НА БУКВАРОТ ОД ЃОРЃИ ДЕЛЧЕВ

Andonovska-Trajkovska, Daniela and Stojanoska, Gordana (2015) МЕТОДИЧКИ АСПЕКТИ НА БУКВАРОТ ОД ЃОРЃИ ДЕЛЧЕВ. Contributions, 11 (19-20). pp. 91-98. ISSN 0420-0950

[thumbnail of Nastavanamakedonskijazik70god.docx] Text
Nastavanamakedonskijazik70god.docx

Download (28kB)

Abstract

Букварот од Ѓорѓи Делчев како извор на знаења и учебник во наставата по почетно описменување беше во употреба долг временски период, така што остави длабок печат врз многу македонски првачиња – сега веќе возрасни луѓе кои со радост се сеќаваат на својот прв учебник. Со овој труд се прави обид да се препознаат методичките аспекти на Букварот преку анализа на неговата содржина и утврдување на неговата структура. Предмет на анализа е XIV издание на Букварот, т.е. Буквар: за одделно изучување на печатните и ракописните букви од Ѓорѓи Делчев во издаваштво на Просветно дело од Скопје од 1999 година.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Education
Depositing User: Josif Petrovski
Date Deposited: 11 Jan 2018 10:30
Last Modified: 11 Jan 2018 10:30
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/637

Actions (login required)

View Item View Item