Preparation, presentation and dissemination of a strategy for sustainable tourism development - 5 Year Action Plan

Korunovski, Saso and Marinoski, Naume and Vasileska, Angela and Andreeski, Cvetko and Risteski, Michael and Velkovski, Z. and Nikolovski, Zoran and Jankova, Violeta (2013) Preparation, presentation and dissemination of a strategy for sustainable tourism development - 5 Year Action Plan. Center for Education and Networking in Tourism - CENET, Demir Kapija.

[thumbnail of 5-year Action Plan.pdf] Text
5-year Action Plan.pdf

Download (323kB)

Abstract

Иако во Република Македонија постојат повеќе студиски програми кои ја третираат проблематиката на развој на туризмот, не постојат центри за едукација кои овозможуваат кратки курсеви кои ќе се одржуваат во текот на еден семестар. Исклучок се обуките за туристички водичи и туристички застапници, но потребата за континуирана едукација на кадар од областа на туризмот не е ограничен само на тие струки. Туризмот во пределот на Општина Демир Капија е во развој, но не е доволно развиен. Иако има позитивни трендови во последните неколку години, потенцијалите за развој на туризмот во овој регион се големи и недоволно искористени. Во оваа насока, во рамките на проектот Preparation, presentation and dissemination of a strategy for sustainable tourism development, даден е 5-годишен Акционен План.

Item Type: Other
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Hospitality
Depositing User: Prof. d-r Michael Risteski
Date Deposited: 22 Mar 2021 13:22
Last Modified: 22 Mar 2021 13:22
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/6322

Actions (login required)

View Item View Item