Примена на FMEA како методологија за системска анализа при производно менаџирање - Практикум

Kuzmanov, Ivo and Pasic, Roberto (2020) Примена на FMEA како методологија за системска анализа при производно менаџирање - Практикум. Технички Факултет Битола, Битола. ISBN 9989-786-74-7

Full text not available from this repository.

Abstract

Учебното помагало – ПРАКТИКУМ – ПРИМЕНА НА FMEA КАКО
МЕТОДОЛОГИЈА ЗА СИСТЕМСКА АНАЛИЗА ПРИ ПРОИЗВОДНО МЕНАЏИРАЊЕе
структуирано како учебно помагало за дел од содржините по предметите:
Контрола на квалитет, Проиводствен Менаџменти Технологии на печатење,
предвидени со наставниот план и програма на насоките Индустриско
Инженерство и Менаџмент и Графичко Инженерство при Техничкиот Факултет
во Битола (ТФБ).
Истиот како учебно помагало пред се е наменет за студентите на
техничките факултети, а секако може да се користи и да им биде од голема
помош на дипломирани инженери кои се занимаваат со проучување на
проблематикатадиректно поврзана со системска анализа, пред се во насока
на производни процеси поврзани со автомобилски сектори графички сектор.
Сепак практикумот својата намена ја наоѓа и како корисна алатка
припроизводно менаџирање во поголеми производни процеси – бизнис
субјекти, пред се имајќи ја предвид FMEA(FMECA)како методологија која се
повеќе наоѓа апликативна примена во стопанските субјекти во земјата.
Основната цел во пишувањето на овој практикум беше пред се да им
се даде еден практичен водичза примена на методи и техники кои се повеќе
наоѓаат апликативна примена во реалниот бизнис во земјата, со посебен
акцент на FMEA (FMECA). Редоследот на тематските целини и содржините е
направен и согласно дел од предавањата и вежбите од предметите Контрола
на Квалитет и Производствен Менаџмент, а истиот воедно еусогласен со
наставниот план и програма предвидена на студиските програми ‐
Индустриско Инженерство и Менаџмент и Графичко Инженерство
За сите добронамерни сугестии за континуирано унапредување на ова
дело, на корисниците на овој Прирачник однапред им се заблагодаруваме.

Item Type: Book
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Engineering and Technology > Mechanical engineering
Divisions: Faculty of Technical Sciences
Depositing User: Prof. d-r. Ivo Kuzmanov
Date Deposited: 15 Mar 2021 08:29
Last Modified: 15 Mar 2021 08:29
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/6313

Actions (login required)

View Item View Item