Монографија 35 години Факултет за безбедност Скопје

Бачанович, Оливер and Николовски, Марјан (2013) Монографија 35 години Факултет за безбедност Скопје. Other. University “St. Kliment Ohridski”- Bitola,Faculty of Security- Skopje, Skopje.

[thumbnail of MONOGRAFIJA FAKULTET ZA BEZBEDNOST-E.pdf] Text
MONOGRAFIJA FAKULTET ZA BEZBEDNOST-E.pdf - Published Version

Download (6MB)

Abstract

Оваа монографија на некој начин преставува
продолжение на публикацијата со која во 2002 г.
беше обележан јубилејот- 25-годишнината од
основањето на Факултетот за безбедност во Скопје.
Потребата од објавување на нова монографија се
јави не само поради јубилејот (35 години од
постоењето на факултетот) туку, пред сè, поради
повеќе значајни настани што го обележаа периодот
од 2002 до 2012/3. Притоа, констатиравме дека не
би било целесообразно во оваа публикација да ги
повторуваме нештата поврзани со дотогашната
историја на факултетот, како прва високообразовна
институција од областа на безбедноста на
просторите на бившата заедничка држава. Сепак,
заради запазување на континуитетот, само ќе се
потсетиме на некои суштински моменти
карактеристични за првиот 25- годишен период.

Item Type: Monograph (Other)
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Security
Depositing User: Ms. Olivera Trajanova
Date Deposited: 10 Oct 2017 12:05
Last Modified: 10 Oct 2017 12:05
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/60

Actions (login required)

View Item View Item