Стратегија за развој на сообраќајот и мобилноста во градовите

Bunevska Talevska, Jasmina (2019) Стратегија за развој на сообраќајот и мобилноста во градовите. Manual. Национална и универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ - Скопје, Скопје.

[thumbnail of B5.jpg]
Preview
Image
B5.jpg

Download (1MB) | Preview

Abstract

Со овој документ се дефинира рамката за донесување на стратешки одлуки во областа на сообраќајот на локално ниво и истиот претставува неопходна потреба во функција на побрз економски развој на градовите. Алатка за дефинирање на долгорочен развој на сообраќајот и мобилноста во градовите, кој самиот по себе претставува позитивен чекор во однос на постојната состојба и почеток на квалитативно ново видување на развојот на сообраќајот.
Стратегијата за развој на сообраќајот и мобилноста дава смерници како да се искористат потенцијалите и унапреди постојната пракса и притоа се заснова на реалната слика на постоечката состојба. Преку идентификуваните проблеми се нудат анализи на решенијата и се дефинираат активностите кои ќе доведат до очекуваните резултати.

Item Type: Monograph (Manual)
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Technical Sciences
Depositing User: Prof. d-r. Jasmina Bunevska Talevska
Date Deposited: 22 Jul 2020 10:08
Last Modified: 22 Jul 2020 10:08
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/5613

Actions (login required)

View Item View Item