Европски искуства од соработката на универзитетите со бизнис заедницата

Angeleski, Marjan (2017) Европски искуства од соработката на универзитетите со бизнис заедницата. Еквилибриум (23). pp. 10-11. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Во рамките на твининг проектот „Развивање соработка помеѓу високообразовните институции, приватниот сектор и релевантните органи во Република Македонија“ во периодот од 26 март до 02 април 2017 година беа реализирани повеќе работни средби на неколку Универзитети и посети на повеќе тела и компании во Велика Британија (Северна Ирска и Шкотска). Целта на посетата беше споделување на најдобрите практики во насока на: поддршка на студентите во функција на нивно професионално и кариерно насочување; функционирањето на алумни центрите на универзитетите во Северна Ирска како и прилагодување на универзитетските студиски програми на потребите на работодавачите и пазарот на труд. Како дел од делегацијата претставници на високо-образовните институции на Република Македонија бев и јас во својство на проректор за настава на Универзитетот „Св Климент Охридски“-Битола и во продолжение ги споделувам моите впечатоци и стекнати искуства.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 28 Feb 2020 19:31
Last Modified: 28 Feb 2020 19:31
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3619

Actions (login required)

View Item View Item