Eкстерни евалуатори на Eкономскиот факултет – Прилеп

Hristoski, Ilija (2017) Eкстерни евалуатори на Eкономскиот факултет – Прилеп. Еквилибриум (23). pp. 7-8. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

На 10 мај 2017 година експертски тим составен од надворешни евалуатори, делегирани од Европската универзитетска асоцијација (European University Association, EUA), работно го посети Економскиот факултет во Прилеп, во рамките на претходно најавуваната екстерна евалуација на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола. За време на повеќечасовната посета, проф. д-р Татјана Волкова од Рига, Латвија и проф. д-р Тиери Шевалије од Дижон, Франција, остварија последувателни одделни средби со наши претставници од неколку фокусни групи, и тоа: средба со Деканот, проф. д-р Ѓорѓи Манчески, и членовите на деканатската управа, средба со Претседателот на матичната комисија за самоевалуација, проф. д-р Мирослав Андоновски, и членови на Комисијата, придружувани од претставници на академскиот кадар, како и средба со група студенти – претставници од сите три циклуси на студирање.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 28 Feb 2020 19:30
Last Modified: 28 Feb 2020 19:30
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3617

Actions (login required)

View Item View Item