Отворен ден на Факултетот

Spaseska, Tatjana (2017) Отворен ден на Факултетот. Еквилибриум (23). pp. 4-5. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Економскиот факултет - Прилеп, како респектибилна институција во високото образование во Република Македонија секогаш настојува на креативен и иновативен начин да ги привлече идните студенти. Во тој контекст, на 6 април Факултетот ги отвори вратите за матурантите кои изразија интерес за да се запознаат со можностите за студирање што ги нуди нашиот факултет. На овој настан, заедно со нивните професори, присуствуваа повеќе од 400 средношколци од четврта година од средните училишта од Прилеп, Битола, Кавадарци, Неготино, Крушево, Кичево, Гостивар, Демир Хисар и многу други места. Преку непосредна и директна комуникација со студентите и професорите на отворениот ден, матурантите имаа можност да добијат одговор на сите прашања што се поврзани со нивното идно студирање на Факултетот. Овој настан претставуваше одлична можност матурантите одблиску да се запознаат со техничките и просторните капацитети, академскиот и соработничкиот кадар, како и со многу други содржини и можности коишто ги нуди оваа високобразовна институција.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 28 Feb 2020 19:30
Last Modified: 28 Feb 2020 19:30
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3614

Actions (login required)

View Item View Item