Работилница за примена на студија на случај во наставата

Basheska Gjorgjieska, Marika and Damnjanovic, Vesna (2017) Работилница за примена на студија на случај во наставата. Еквилибриум (22). pp. 8-9. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Економскиот факултет-Прилеп во ноември 2016 година беше домаќин на проф. Весна Дамњановиќ од Факултетот за организациски науки од Универзитетот во Белград. Таа, во својство на визитинг-професор, на 21 и 22 ноември, 2016 година одржа две предавања пред студентите што ги слушаат предметите Маркетинг истражување и Менаџмент. Предавањата се однесуваа на примената на методот на студија на случај, при што студентите се запознаа со конкретни примери што таа ги работи со нејзините студенти. Студија на случај претставува опис на настани или ситуации во кои се наоѓа одредена организација. При тоа, идејата е студентите да се најдат во улога на донесувачи на одлуки и подобро да се подготват за деловното окружување што ги чека по завршувањето на студиите. Покрај тоа, професорката Дамњановиќ на судентите им го пренесе нејзиното долгогодишно искуство во подготвување на студенти за меѓународни натпревари во решавање на студии на случај од областа на бизнисот.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 28 Feb 2020 18:32
Last Modified: 28 Feb 2020 18:32
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3606

Actions (login required)

View Item View Item