Предавање на тема „Инвестициски фондови“

Spaseska, Tatjana (2017) Предавање на тема „Инвестициски фондови“. Еквилибриум (22). pp. 6-7. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Економскиот факултет од Прилеп во континуитет вложува напори за продлабочување на знаењата на студентите кои ќе им овозможат стекнување на практични искуства и истовремено ќе го инспирираат нивниот претприемнички потенцијал и иновативноста. Во тој контекст, на 14 ноември, 2016 година на Економскиот факултет-Прилеп беше одржано предавање на тема “Инвестициски фондови” од страна на Сања Митровска, лиценциран брокер во WVP Fund Management. Предавањето беше наменето за студентите кои го слушаат предметот Берзанско работење, при што студентите имаа можност да се запознаат со подемот на инвестициските фондови и информираноста на македонските граѓани за предностите од инвестирање во нив. Во овој контекст, посебно внимание беше посветено на функционирањето на инвестициските фондови во Република Македонија, при што детално беше елаборирано работењето на WVP Fund Management.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 28 Feb 2020 18:32
Last Modified: 28 Feb 2020 18:32
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3605

Actions (login required)

View Item View Item