Од економија за преживување до економија за вселената

Nikolovski, Pece (2014) Од економија за преживување до економија за вселената. Еквилибриум (15). pp. 17-18. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Кристијан Арбило дал една исклучителна историска класификација на разузнувањето во економсктие судири на човештвото. Тоа најпрво се дефинира како спротивност на разузнувачките геополитички и воени редови, „ограничени на два агли на пристап: економско разузнување во оквирите на воените судири и индустриска шпионажа во време на мир“.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 26 Feb 2020 13:29
Last Modified: 26 Feb 2020 13:29
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3476

Actions (login required)

View Item View Item