Сметководствениот дом на славата

Zdravkoski, Igor and Sokoloski, Borka (2014) Сметководствениот дом на славата. Еквилибриум (13). pp. 19-20. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Со еволуцијата на сметководството низ времето неговата важност и значење како и онаа на сметководствената професија достигнаа ниво на централен и интегрален елемент во многу сфери на општеството. Повеќето фактори овозможуваат сметководството да продолжи да се развива и да постигнува напредок во глобални рамки. Одовде започнува и формирањето на повеќе сметководствени организации, асоцијации и тела што вклучуваат голем број лица-сметководители. Така, одделни личности ја промовирале идејата да основаат Сметководствен дом на славата (The Accounting Hall of Fame) како престижна институција за оддавање почит кон сите оние кои дале значаен придонес во областа на сметководството.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 26 Feb 2020 12:36
Last Modified: 26 Feb 2020 12:36
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3459

Actions (login required)

View Item View Item