Промоција на првата генерација магистри на МБА програмата на Универзитетот Френклин

Dimeski, Nikola (2014) Промоција на првата генерација магистри на МБА програмата на Универзитетот Френклин. Еквилибриум (13). pp. 5-6. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

На Економскиот факултет-Прилеп веќе неколку години се реализираат постдипломски студии по бизнис-администрација менаџмент според студиската програма на Универзитетот Френклин - Охајо од САД. Станува збор за заеднички проект на Универзитетот Френклин, Универзитетот „Св. Климент Охридски“ од Битола и Економскиот факултет-Прилеп и претставува прв проект од ваков вид во Република Македонија. Студиите се организирани и се реализираат од страна на Универзитетот Френклин, којшто постои од 1902 година, а од 2009 година, како странска високообразовна установа има одобрение за вршење високообразовна дејност на територијата на Република Македонија.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 26 Feb 2020 12:35
Last Modified: 26 Feb 2020 12:35
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3454

Actions (login required)

View Item View Item