Сметководствен приод на обврските, како показател за позајмениот капитал во деловните субјекти

Taleska, Suzana (2013) Сметководствен приод на обврските, како показател за позајмениот капитал во деловните субјекти. Еквилибриум (12). pp. 11-13. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Глобалната билансна позиција обврски го опфаќа позајмениот капитал на друштвото во потесна смисла, односно на таа позиција е искажан најголемиот дел на туѓите извори што ги ангажира друштвото. Иако обврските на друштвото можат да се класифицираат според различни критериуми (на пример, начин на стекнување, втасаност, осигурување, доверители), сепак, од сметководствен аспект вообичаено се прави разлика меѓу долгорочните и краткорочните обврски.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 24 Feb 2020 21:40
Last Modified: 24 Feb 2020 21:40
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3406

Actions (login required)

View Item View Item