Стечајот во Република Македонија

Andonovski, Miroslav (2013) Стечајот во Република Македонија. Еквилибриум (11). pp. 13-14. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Во претходните неколку месеци речиси секојдневно, преку печатените и електрониски медиуми од страна на официјални лица на надлежните државни институции, поткрепено со одделни коментари на експертската јавност, се пласираат информации за значајни измени во областа на стечајното право. Преку овие информации се информира јавноста за мерките што ги преземаат надлежните институции во оваа област, односно за активностите што ги презема Владата на Република Македонија за нивелирање на Законот за стечај. Според информациите на надлежните, ваквите мерки се преземаат заради зголемување на ефикасноста на стечајната постапка, односно намалување на времетраењето на стечајните постапки, зголемување на процентот на наплата на побарувањата на доверителите во стечајната постапка и тн.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 24 Feb 2020 18:24
Last Modified: 24 Feb 2020 18:24
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3397

Actions (login required)

View Item View Item