Зошто да се учи француски јазик?

Nikolovski, Zoran (2012) Зошто да се учи француски јазик? Еквилибриум (9). pp. 16-17. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Постојат повеќе причини за изучување странски јазици. Во ерата на глобализација од суштинско значење е отворањето кон другите култури, а најдобар начин да се дојде до таа цел секако е учењето странски јазици. Изучувањето на францускиот јазик, покрај тоа што отвора можност за комуникација со повеќе од 300 милиони франкофони во над 50 земји на сите 5 континенти од светот, исто така, тоа може да послужи и за развој на кариерата во земјата и странство. Франција, првата туристичка дестинација во светот, е позната според својата уметност и култура, човековите права, но исто така и развиениот сектор за производство на висока технологија (брзиот воз TGV, автомобилската индустрија, телекомуникациите, воздухопловството, медицината, хемиската и фармацевтската индустрија).

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 23 Feb 2020 17:48
Last Modified: 23 Feb 2020 17:48
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3343

Actions (login required)

View Item View Item