Макроекономски барометар

Zdraveski, Dejan and Lazaroski, Spiro (2010) Макроекономски барометар. Еквилибриум (1). pp. 21-22. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Светската економска рецесија предизвика негативни консеквенци врз сите аспекти на економското функционирање на националните економии. Негативните имликации од економската рецесија се почувствуваа и во Р.Македонија, иако со определено задоцнување. Меѓутоа, импактот од економската рецесија перзистира во еден подолг временски период и кај нас. Ако светот веќе постепено заздравува од рецесијата, Р.Македонија сẻ уште се соочува со негативните ефекти.
Примарната цел на оваа рубрика е да ги прикаже најзначајните макроекономски индикатори што ја претставуваат целокупната макроекономска констелација во Р.Македонија. Информациите се обезбедени од страна на Државниот завод за статистика и Народната банка на Р.Македонија. Понудените податоци се класифицирани во 4 сегмента, и тоа: реален сектор, екстерен сектор, монетарен.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 20 Feb 2020 14:19
Last Modified: 21 Feb 2020 09:46
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3160

Actions (login required)

View Item View Item