Промоција на доктори на науки

Angeleski, Marjan (2010) Промоција на доктори на науки. Еквилибриум (1). p. 8. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Во рамките на одбележувањето на патрониот празник на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола“, на 07.12.2010 година, на свечена промоција, ректорот, проф. д-р Златко Жоглев, промовираше и тројца доктори на науки кои се стекнале со звањето доктор на економски науки, а докторирале на Економскиот факултет – Прилеп. На свеченоста беа промовирани следниве доктори на науки кои докторирале на нашиот Факултет:
д-р Драгица Оџаклиеска
д-р Љупче Маркушески и
д-р Мирослав Андоновски
На промоцијата деканот, проф. д-р Ѓорѓи Манчески, на кратко ја изнесе биографијата на кандидатите, а менторите, проф. д-р Гордана Трајкоска, проф. д-р Коста Сотироски и проф. д-р Сашо Атанасоски, во кратки црти го образложија придонесот на истражувањата во докторските дисертации на промовираните доктори на науки.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 20 Feb 2020 13:53
Last Modified: 21 Feb 2020 09:40
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3152

Actions (login required)

View Item View Item