Редуцирана автономност

Pechijareski, Ljupcho (2005) Редуцирана автономност. Утрински весник.

Full text not available from this repository.

Abstract

Треба да сфатиме и ние, и нашите политички лидери дека професионалноста, одговорноста, толерантноста, чесноста, знаењето, квалитетот, конкурентноста, се вредности што не можат да се добијат како хуманитарна помош, донација, кредит или грант. Тоа се домашни капитални инвестиции до кои мораме да стигнеме сами. Македонија нема сопствен општествен идеал, стратегиска визија, иницирани од нас како израз на нашето автономно политичко, економско, социјално, културно дејствување, во кое стварноста ќе го добие обликот на нашата духовна препознатливост, на нашите потреби но и на можностите за нивно задоволување.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Political science
Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Sociology
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 12 Feb 2020 10:47
Last Modified: 12 Feb 2020 10:47
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/2716

Actions (login required)

View Item View Item