БАЗИ НА ПОДАТОЦИ: Авторизирани предавања и практикум за лабораториски вежби (скрипта)

Hristoski, Ilija and Mancheski, Gjorgji (2012) БАЗИ НА ПОДАТОЦИ: Авторизирани предавања и практикум за лабораториски вежби (скрипта). [Teaching Resource]

Full text not available from this repository.

Abstract

Материјалот што е опфатен со оваа скрипта претставува збирка од предавањата и лабораториските вежби по предметот „БАЗИ НА ПОДАТОЦИ“, што се изучува во втората студиска година (трет семестар) на насоката е-Бизнис, по програмата 4+2, на Економскиот факултет во Прилеп, Универзитет „Св. Климент Охридски“ во Битола. Материјалот е сублимат на најважните поглавја од областите на релациските бази на податоци и системите за управување со релациски бази на податоци (СУРБП). Во фокусот на предавањата се ставени, пред се', релациските бази на податоци, додека, пак, вежбите се засновани врз употребата на Microsoft SQL Server 2005 Express СУРБП.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 06 Feb 2020 10:03
Last Modified: 06 Mar 2020 06:44
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/2481

Actions (login required)

View Item View Item