ПЕРМАНЕНТНОТО ОБРАЗОВАНИЕ НА ВОЗРАСНИТЕ ПРЕКУ ПРОЦЕСОТ НА РАБОТА

Mihajlovski, Goran (2018) ПЕРМАНЕНТНОТО ОБРАЗОВАНИЕ НА ВОЗРАСНИТЕ ПРЕКУ ПРОЦЕСОТ НА РАБОТА. МАКЕДОНСКО НАУЧНО ДРУШТВО – БИТОЛА (978 -). pp. 113-116. ISSN 978 - 608 - 4616 - 88 - 7

Full text not available from this repository.

Abstract

Апстракт:
Перманентното образование на возрасните само по себе претставува еден крстопат
околу тоа дали возрасните вработени луге го продоложат совето образование или пак да
застанат на линијата каде што и стигнале во текот на својто работен век.Имено
перманентното образование претставува облик на образование кое се однесув на
стекнување на вештини преку дополнување и проширување на знаењето на вработените во
компаниите.
Тоа во себе вклучува употреба на формални процси со цел да го инкорпорира
сопственото знаење со цел да им помогне на луѓето дас е стекнат со вештини кои име се
потребни за да ја работат својата работа на задоволително ниво т.е да имаат успеше каррен
напредок на совето работно место.Така да во забрзувањето на учењето обуката како дел од
перманентниот процес на образование има комплементирана улога и таа како такава треба
да е систематски и специфичнои дизајнирана планирана соодветно спорведена со цел
задоволување на однапред дефинираните потреби.Имено обуката има се позначајна улога
во спорведувањето на стратешките планови на организацијата односно уврдувањето на
стратешките образовни цели кои се потребни за напредеок на вработените..
Клучни зборови:образование, обука, вработени,вештини,организација

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Biotechnical Sciences
Depositing User: PhD Goran Mihajlovski
Date Deposited: 18 Sep 2019 08:06
Last Modified: 18 Sep 2019 08:06
URI: https://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/1810

Actions (login required)

View Item View Item