Items where Author is "Najdovska, S."

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 5.

Filov, Izabela and Kuzmanovski, Laze and Peshevska, D.J. and Stojchevska, N. and Najdovska, S. (2009) Социјални фактори и хомицид помеѓу лицата со ментални растројства. In: IV Македонски психијатриски конгрес со меѓународно учество / IV Macedonian Psychiatric Congress and International Meeting. Македонски медицински преглед, Списание на македонското лекарско друштво, Книга на асптракти / Abstract book, Охрид / Ohrid, p. 38. ISBN ISSN0025-1097

Najdovska, S. and Filov, Izabela and Kuzmanovski, Laze and Stojcheska, Natasha (2009) Фреквенција на дијабетес мелитус кај схизофрени пациенти третирани со атипични невролептици. In: IV Македонски психијатриски конгрес со меѓународно учество, Книга на апстракти, МАК МЕД ПРЕГЛЕД, 27-31 Мај 2009, Охрид - Македонија / Ohrid - Macedonia.

Filov, Izabela and Kuzmanovski, Laze and Najdovska, S. and Stojcheva, N. (2008) Примена на оланзепинот наспроти конвенционалните невролептици во лекувањето со шизофренија. In: UNSPECIFIED.

Filov, Izabela and Tumbevski, M. and Najdovska, S. (2006) Менталното здравје во заедницата - превенција на менаталните растројства / Community mental health - aprevention of mental disorders. In: Списание на македонското лекарско друштво МАК МЕД , Зборник на резимеа/Books of abstracts. 3 Конгрес по превентивна медицина на Македонија- со меѓународно учество/ 3 Macedonian congress of preventive medicine - with international participation, 60 . Македонски медицински преглед, Охрид / Ohrid, p. 64.

Filov, Izabela and Najdovska, S. and Tumbevska, M. and Alievska, A. (2006) Социопсихијатриски аспекти на криминално однесување и параноидни состојби. I Конгрес на Асоцијацијата на лекарите по општа/фамилијарна медицина на Југоисточна европа / 1st Congress oh the Association doctors GP/FM South-East Europe (A GP/FM SEE). p. 275.

This list was generated on Wed Oct 27 22:31:14 2021 UTC.