КВАЛИТАТИВНИТЕ ИСТРАЖУВАЊА ВО НАУКАТА ЗА ЈАЗИКОТ

Јанушева, Виолета (2022) КВАЛИТАТИВНИТЕ ИСТРАЖУВАЊА ВО НАУКАТА ЗА ЈАЗИКОТ. Универзитет „Св. Климент Охридски“, Педагошки факултет, Битола, Битола. ISBN ISBN 978-9989-100-68-0

[img] Text
В. Јанушева, Квалитативните истражувања во науката за јазикот.pdf

Download (425kB)

Abstract

Оваа книга им е наменета на сите студенти од прв, втор и трет циклус студии што студираат во различни области поврзани со науката за јазикот. Таа ги воведува студентите во основните концепти на квалитативните истражувања и во карактеристиките и методите (пристапите) за собирање и анализа на податоците во овие истражувања со цел да планираат, спроведат и напишат квалитативно истражување во областа на јазикот. Таа има за цел да им помогне на студентите да се стекнат со општествено-научни и истражувачки вештини и знаења, како и со знаењa за квалитативните истражувања во науката за јазикот и со вештини за нивното спроведување.

Item Type: Book
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Educational sciences
Scientific Fields (Frascati) > Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Education
Depositing User: Prof. d-r Violeta Januseva
Date Deposited: 19 Jul 2022 04:13
Last Modified: 19 Jul 2022 04:13
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/7011

Actions (login required)

View Item View Item