ФРАНЦУСКИОТ ЈАЗИК КАКО СРЕДСТВО ЗА ИНФОРМИРАЊЕ НА ПОТРОШУВАЧОТ И ЗАШТИТА НА РАБОТНИКОТ

Nikolovski, Zoran ФРАНЦУСКИОТ ЈАЗИК КАКО СРЕДСТВО ЗА ИНФОРМИРАЊЕ НА ПОТРОШУВАЧОТ И ЗАШТИТА НА РАБОТНИКОТ. In: Меѓународна научна конференција „Јазични и културни проникнувања низ преведувањето и толкувањето“, 26-27.09.2012, Филолошки факултет „Блаже Конески“-Скопје, Скопје. (Unpublished)

[img] Slideshow
Francuskiot jazik kako sredstvo za informiranje na potrosuvacot...- PowerPoint.ppt

Download (75kB)

Abstract

Со овој труд сакаме да ја претставиме улогата што францускиот јазик ја има како средство за информирање на потрошувачот, а истовремено претставува и средство за заштита на работникот. За таа цел ќе извршиме анализа на Законот за употреба на францускиот јазик, Законикот за работни односи и други законски одредби. Исто така, ќе ја прикажеме примената на овие законски одредби врз основа на извештаите на Mинистерството за култура и овластените институции за заштита на францускиот јазик во Република Франција.

Item Type: Conference or Workshop Item (Poster)
Uncontrolled Keywords: француски јазик, информирање на потрошувачот, заштита на работникот
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Prof. d-r Zoran Nikolovski
Date Deposited: 15 Sep 2022 10:16
Last Modified: 15 Sep 2022 10:16
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/6826

Actions (login required)

View Item View Item