Стратегијата за комплексни проблеми на Харвард

Petrevska Nechkoska, Renata (2020) Стратегијата за комплексни проблеми на Харвард. Еквилибриум (30). pp. 22-23. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium30_0....

Abstract

Универзитетот Харвард, преку Центарот за интернационален развој и програмата Градење на државни капацитети, во периодот од март до јуни, 2020 година, ги активираше своите алумни од програмата Problem Driven Iterative Adaptation - PDIA во серија на состаноци “Public Leadership Through Crisis” (Државно лидерство во кризи) чијашто цел беше да се помогне во управувањето со државите и системите во кризни периоди и комплексни проблеми, како што е пандемијата од корона вирусот. На онлајн состаноците со работен наслов “Caring for others in uncertain times” (Грижа за другите во времиња на неизвесност), доц. д-р Рената Петревска-Нечкоска пред советниците од Центарот за меѓународна соработка, професорот Мет Ендрјуз, директорката Салима Самџи, и алумните од 87 различни држави од сите континенти, ги презентираше состојбите во државата и дискутираше за начините како стратегијата за комплексни проблеми ПДИА може да се примени во унапредување на состојбите во борбата со пандемијата.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 18 Sep 2020 20:17
Last Modified: 18 Sep 2020 20:17
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/5765

Actions (login required)

View Item View Item